Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Sicilija

Naziv programa: Sicilija

Broj dana: 8

Vrsta prijevoza: Autobusom

Cijena: Na upit
NAPULJ - PALERMO - MONREALE - AGRIGENTO -
TAORMINA - SIRACUSA - CATANIA - ETNA - FIUGGI
1. DAN:
Polazak autobusom u 20:00 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije s usputnim zaustavljanjima…
 
2. DAN: POMPEJI - NAPULJ
...Dolazak u grad zaustavljen u vremenu - POMPEJE. Predlažemo razgled iskopina. Nastavak vožnje do NAPULJA, razgled grada: Castel Nuovo – Lungomare - Kraljevska palača – Piazza – Pebiscito. Ukrcaj na trajekt za PALERMO. Smještaj u četverokrevetne kabine. Noćenje na brodu.
 
3. DAN: PALERMO - MONREALE
Dolazak u PALERMO u jutarnjim satima. Razgled grada busom i pješice: Palazzo di Normani – katedrala - Piazza Pretoria - Piazza Bellini s crkvom la Martorana. Vožnja do slikovitog gradića MONREALE. Razgled normanske katedrale iz 12. st. s bizantskim mozaicima. Odlazak do hotela, smještaj. Vrijeme slobodno za odmor. Večera, noćenje.
 
4. DAN: AGRIGENTO - RIVIJERA TAORMINA
Doručak. Vožnja do AGRIGENTA. Predlažemo razgled najznačajnijeg lokaliteta na Siciliji – Doline hramova: Herkulov, Zeusov, Castorov i Poluxov hram koji su preživjeli 24 stoljeća. Nastavak vožnje autobusom kroz unutrašnjost otoka u smjeru rivijere TAORMINA. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.
 
5. DAN: SIRACUSA - CATANIA
Doručak. Vožnja do Arhimedovog grada – SIRACUSE, najveće i najbolje očuvanje «grčke kolonije» na Siciliji. Moguć razgled arheološkog parka: grčko kazalište – rimski  amfiteatar – Dionizijevo uho i Latomija – veliki kamenolomi. Odlazak u CATANIU. Kraći razgled grada sa zaustavljanjem na glavnom trgu s katedralom. Šetnja najpoznatijom shopping ulicom «Via Etna». Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera, noćenje.
 
6. DAN: TAORMINA - ETNA
Doručak. Vožnja do najvišeg aktivnog vulkana u Europi i najveće prirodne ljepote Sicilije – ETNE, s koje se po lijepom vremenu pruža prekrasan pogled, odlazak do Cratera Silvestri. Vožnja do TAORMINE, najelitnijeg ljetovališta Sicilije na obali Jonskog mora i središta grčkih kolonijalista. Moguć posjet antičkom teatru. Šetnja slikovitim mjestom s prekrasnim pogledom  na okolicu. Povratak u hotel. Večera, noćenje.
 
7. DAN: MESSINA - FIUGGI
Doručak. Odlazak za MESSINU, ukrcaj na trajekt, prelazak na kopno Italije – Kalabriju i nastavak vožnje za FIUGGI TERME. Po dolasku smještaj u hotel. Večera, noćenje.
 
8. DAN: FIUGGI TERME
Doručak. Nastavak vožnje u smjeru Hrvatske s usputnim zaustavljanjima prema potrebi. Dolazak  kući u kasnijim večernjim satima.
 
Cijena aranžmana uključuje:prijevoz udobnim turističkim autobusom, vožnju trajektom na relaciji Napulj – Palermo i Messina – Villa San Giovanni, četverokrevetne kabine na relaciji Napulj – Palermo, 4 polupansiona u 1/3 i 1/4 sobama TWC u hotelima*** na Siciliji i 1 polupansion u Fiuggi Termama, turističkog pratitelja na cijelom putu, zdravstveno osiguranje, osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od odgovornosti za eventualnu štetu, jamčevno osiguranje, organizaciju i realizaciju putovanja.
 
Cijena aranžmana ne uključuje:ulaznice i lokalnog vodiča za razgled Pompeia, ulaznice za Dolinu hramova u Agrigentu, arheloški park u Siracusi, antički teatar u Taormini i ostale ulaznice za razglede objekata koje se na zahtjev putnika mogu uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.
 
 
Pompei, otkopan grad okamenjen u vremenu na koji je erupcija iz vulkana Vezuv nanijela 6 metara lave i pepela.
INFO TELEFON 048 240 520
1112KKMB

POŠALJITE UPIT