Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

HRVATSKO ZAGORJE – OAZA BAJKOVITIH DVORACA

Naziv programa: HRVATSKO ZAGORJE – OAZA BAJKOVITIH DVORACA

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Hrvatsko zagorje pitoreskna je oaza sačuvane prirode, zelenila, čistoga zraka i blagih ljekovitih voda. Kulturno nasljeđe feudalizma na ovom području označava sklad arhitekture mnoštva dvoraca i burgova s pitomim zelenim valovitom brežuljcima. Uz njih su vezane mnoge priče i legende koje Zagorju daju ozračje bajkovitosti što iz daleke prošlosti isijava u naše doba. Posjetimo i istražimo povijesne priče, ali i legende bajkovitog ponosnog Hrvatskog zagorja.

TRAKOŠĆAN – KRAPINA  - ORŠIĆ

Polazimo autobusom u ranim jutarnjim satima prema dogovoru. Ugodna vožnja preko Lepoglave do dvorca TRAKOŠĆAN, jednom  od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj  Predlažemo šetnju uz jezero uz mogućnost razgleda dvorca koji je bio u vlasništvu grofova Drašković od 1584. do 1944. godine: oružarnica, dvorana portreta, lovačka dvorana, viteška dvorana, knjižnica, saloni i ostale prostorije uređene predmetima koji datiraju iz vremena od 15. do 19.st. Stoljećima dograđivan, napušten i ponovo uređivan, danas je najljepše uređen dvorac u Hrvatskoj sa stalnom muzejskom postavom, koja osim vjerne rekonstrukcije ambijenata iz razdoblja obnove sadrži vrijedne primjerke baroknoga namještaja i sitnih predmeta. Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Predlažemo ručak u lokalnom restoranu.

Slijedi vožnja preko Krapine gdje predlažemo posjet i razgled uz stručnu pratnju MUZEJA KRAPINSKIH NEANDERTALACA i ŠPILJE HUŠNJAKOVO. Izložbeni prostor muzeja između dvaju brdašaca - Hušnjakova i Josipovca prostire se na 1200 metra četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Obilazak novoga muzeja započinje projekcijom 16-minutnoga filma o životu krapinskog neandertalca.

Nakon ulaska u modernu polušpilju, mnogobrojna velika ogledala uvode Vas u potpuno novi svijet, svijet Dragutina Gorjanovića Krambergera. Naučit ćete kako je taj veliki istraživač otkrio ostatke pračovjeka i kako je izgledao jedan od prvih rendgena na svijetu s pomoću kojeg je otkrio poznatu krapinsku lubanju. Izlošci nas dalje vode kroz razvoj suvremene znanosti: Columba, Kopernika, pitanja koliko je star svijet i početak razvoja geologije do 1856. i prvih otkrića pračovjeka u kamenolomu u Neandertalu. Uz posjet Muzeju predviđen je obilazak lokaliteta Hušnjakovo do kojega se stiže planinarskom šetnicom, te se preporuča udobna sportska obuća. Predviđeno je slobodno vrijeme za odmor. Prilikom povratka kući moguć je kraći posjet dvorcu ORŠIĆ i MUZEJU SELJAČKIH BUNA (postav pokazuje cjelovitu sliku povijesnih, društvenih i kulturnih zbivanja na zagorskom prostoru od srednjeg vijeka do sredine 19. st., odnosno službenog ukinuća kmetstva, 1848. godine).

Dolazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu,
  • ulaznicu i stručno vodstvo za posjet dvorcu Trakošćan,
  • ulaznica i ulaznicu i stručno vodstvo za posjet Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini i špilji Hušnjakovo,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ručak u lokalnom restoranu, ulaznica i stručno vodstvo za posjet dvorcu Oršić i Muzeju seljačkih buna.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

 

POŠALJITE UPIT