Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

NP BRIJUNI I PULA - RAJSKI OTOCI NETAKNUTE PRIRODE

Naziv programa: NP BRIJUNI I PULA - RAJSKI OTOCI NETAKNUTE PRIRODE

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Brijuni su otočje i nacionalni park na sjevernom dijelu hrvatskog Jadrana. Ovo je otočje bogate povijesti, raznovrsne flore i faune, divne razvedene obale, ali Brijuni kakve danas poznajemo djelo su Austrijanaca Paula Kupelwiesera. On je stvorio ekskluzivno mjesto za odmaranje koje su vrlo rado posjećivali aristokrati iz cijele Europe. Kada su Brijuni za vrijeme Jugoslavije postali predsjedničkom ljetnom rezidencijom, tada su otočje posjetile brojne filmske zvijezde poput Elizabeth Taylor, Sophie Loren, Orsona Wellesa i Kirka Douglasa. Brijuni su i u današnje vrijeme privlačni mnogima koji mu se iz godine u godinu vraćaju zbog netaknute prirodne ljepote pa ih posjetite i Vi te se sami uvjerite u čarobnost otočja.

NP BRIJUNI - PULA

Polazimo autobusom u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja preko Zagreba i Gorskog kotara, uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Dolazak u Fažanu i nastavak vožnje brodom do najvećeg otoka arhipelaga VELI BRIJUN, gdje ćemo pješice i vlakićem razgledati prirodne otočne ljepote (bujna mediteranska vegetacija s preko 600 autohtonih biljnih vrsta) u pratnji stručnog vodiča: OSTACI RIMSKE VILLAE RUSTICAE, BIZANTSKI KASTRUM, BIJELA VILA, SAFARI PARK (u kojem obitavaju jeleni, zebre, nojevi i ljame). Nakon razgleda moguć je ručak u konobi u Fažani.

Odlazak do PULE i šetnja gradom u pratnji stručnog vodiča: SLAVOLUK SERGIJEVACA (antički rimski slavoluk), HRAM ROME I AUGUSTA (posvećen prvom rimskom caru Augustu), RIMSKI FORUM, BIZANTSKA KAPELICA SV. MARIJE FORMOSE, KATEDRALA UZNESENJA MARIJINA ILI PULSKA KATEDRALA, HERKULOVA VRATA (najstarija sačuvana gradska vrata), DVOJNA VRATA (ostaci ulaza s dekorativnom funkcijom u antičko kazalište), ARHEOLOŠKI MUZEJ ISTRA,  MALO I VELIKO RIMSKO KAZALIŠTE, SAMOSTAN I CRKVA SV. FRANJE (gotički sklop samostana i crkve s najvišim zvonikom od 45m u Puli), KAŠTEL (zvjezdolikog oblika s četiri bastiona), POVIJESNI MUZEJ ISTRE I PULSKE FORTIFIKACIJE (niz od dvadesetak tvrđava oko grada). Predlažemo posjet i razgled ARENE.

Povratak preko Rijeke, Karlovca uz panoramski razgled stare gradske jezgre. Moguća večera u McDonalds's restoranu. Dolazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje: 

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu,
  • poludnevni izlet u NP Brijuni (bus, brod, ulaznica i vodič),
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ručak u Fažani, stručnog vodiča za razgled Pule, ulaznicu za Arenu,  ulaznica i stručno vodstvo za Arheološki muzej Istra, ulaznica i stručno vodstvo u Povijesnom muzeju Istra.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT