Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

ISTRA - PUTEVIMA STARIH GLAGOLJAŠA

Naziv programa: ISTRA - PUTEVIMA STARIH GLAGOLJAŠA

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Aleja glagoljaša stari je put istarskog, hrvatskog i slavenskog glagoljaštva, te svjedoči o središtima hrvatske srednjovjekovne glagoljske književnosti na području Istre. Upućuje nas na slavenske korijene naše pismenosti i njezin kontinuitet od 9.  stoljeća pa sve do današnjih dana. Istražimo putove starih glagoljaša i naučimo najvažnije informacije o našem prvom pismu koje nas je uvelo u europske kulturne krugove.

ROČ – HUM – MOTOVUN – POREČ/ROVINJ

Polazimo iz Vašeg mjesta u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja preko Zagreba, Gorskog kotara i Rijeke uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Vožnja središnjom Istrom kroz spomen obilježje ALEJA GLAGOLJAŠA koje se proteže duž sedam kilometara ceste od ROČA (središtu hrvatske pismenosti i glagoljaštva koji je utvrđen zidinama koje su Mlečani rušili i ponovo obnovili, a takve su i danas) do najmanjeg grada na svijetu - HUMA. Predlažemo kraće zaustavljanje i razgled MOTOVUNA (najbolje sačuvane srednjovjekovne istarske utvrde razvijene na vrhu strmog brežuljka), do kojeg možete stići pješice (1052 stube) ili lokalnim autobusom posebno namijenjenim vožnji od podnožja do gotovo samog vrha. Predlažemo ručak u konobi u selu smještenom u području Humštine na rijeci Mirni. Nakon ručka predlažemo kraći posjet i šetnju POREČOM (POVIJESNA GRADSKA JEZGRA, ULICE CARDO I DECUMANUS i EUFRAZIJEVA BAZILIKA) ili ROVINJOM (POVIJESNA GRADSKA JEZGRA,  CRKVA SV. EUFEMIJE, AQUARIUM i EKOMUZEJ KUĆA O BATANI). Povratak uz usputna zaustavljanja prema potrebi, autoputom preko Karlovca uz panoramski razgled. Dolazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu,
  • ulaznica i stručno vodstvo u Ekomuzeju Kuća o batani,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: transfer autobusom do Motovuna, ručak u lokalnom restoranu na Humštini, lokalnog vodiča za razgled grada Poreča ili Rovinja.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

 

 

POŠALJITE UPIT