Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

OGULIN – ZAVIČAJ PRIČA IZ DAVNINA

Naziv programa: OGULIN – ZAVIČAJ PRIČA IZ DAVNINA

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Bajkovita prirodna baština planine Kleka i romantičnog toka rijeke Dobre, ali i bogato kulturno povijesno nasljeđe daju nam snažan osjećaj bajkovitosti u svakom posjetu ponosnom gradu Ogulinu. Frankopanski kaštel, dvorac u samom središtu grada, ali i mnogi motivi iz lokalnih priča i legendi o vješticama, vilama i vilenjacima, pozivaju nas na nezaboravnu šetnju zavičajem „priča iz davnina“.

OGULIN – IVANINA KUĆA BAJKE – SABLJACI

Polazimo autobusom u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Zagreba i Karlovca uz usputna zaustavljanja. Po dolasku u OGULIN (rodno mjesto Ivane Brlić-Mažuranić) organiziran je obilazak uže gradske jezgre i razgled grada u pratnji kostimiranog vodiča: PARK KRALJA TOMISLAVA, ŽUPNA CRKVA SV. KRIŽA, VRELO CESAROVEC. Predlažemo posjet FRANKOPANSKOM KAŠTELU u sklopu kojeg se nalazi ZAVIČAJNI MUZEJ i IVANINA KUĆA BAJKE, multimedijalni i interdisciplinarni centar koji slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo Ivane Brlić Mažuranić i svih bajkopisaca svijeta (Čarobna šuma, Začarani dvorac, Tajanstvena odaja, Kreativna soba).

Uz muzej se nalazi i hidrogeološki spomenik prirode ĐULIN PONOR gdje ispod strmih litica ponire rijeka Dobra. Prema legendi ponor rijeke Dobre u Ogulinu dobio je ime po mladoj djevojci Đuli, koja se sunovratila u ponor jer je njezin ljubljeni Milan smrtno stradao u bitci s Turcima.

Nakon razgleda grada slijedi priča o legendi Kleka. Za vrijeme olujnih noći oko ponoći iz cijeloga svijeta na Kleku se sakupljaju vještice, vile i vilenjaci, a njihovo kolo i vrisak dopiru čak do Ogulina. Nastavak vožnje autobusom do jezera SABLJACI, koje je pravi biser ovog kraja. Akumulacijsko jezero nastalo je na toku Zagorske Mrežnice. Predlažemo ručak u restoranu Sabljaci. Nakon ručka moguće prisustvovanje radionici KOSJENKIN DOM i kostimiranoj predstavi. Slobodno vrijeme do polaska kući. Povratak prema želji grupe. Dolazak u mjesto polaska u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu, 
  • ulaznicu i stručno vodstvo za posjet Ivanine kuće bajke,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: kostimirani razgled Ogulina,  ulaznicu i stručno vodstvo za posjet Zavičajnog muzeja u Ogulinu, radionicu i predstavu Kosjenkin dom, ručak u restoranu Sabljaci.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT