Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

KRK – OTOK „SKRIVENOG“ BLAGA I GLAGOLJICE

Naziv programa: KRK – OTOK „SKRIVENOG“ BLAGA I GLAGOLJICE

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Prešavši Krčki most dužine 1430 metara, stigli ste na trenutno najveći otok modrog Jadrana. Čaroban krški krajobraz, tajnovite špilje, prekrasno uređene šljunčane i pješčane plaže koje oplakuje „more zlato“ te mnogobrojni gradovi utemeljeni na ilirskim gradinama čekaju da ih posjetite i doživite atmosferu zlatnog otoka.

OTOK KRK – ŠPILJA BISERUJKA – PLAŽA MELINE – VRBNIK – JURANDVOR – BAŠKA

Polazimo ispred škole u ranim jutarnjim satima prema dogovoru. Ugodna vožnja preko Zagreba, Karlovca i živopisni Gorski kotar uz usputna zaustavljanja prema potrebi pa sve do OTOKA KRKA. Predlažemo posjet špilji BISERUJKI u pratnji stručnog vodiča. Prema legendi, špilja je dobila ime prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima. Veličinom svog podzemnog prostora, Biserujka zaista oduševljava svojom ljepotom i zanimljivošću, jer se nalazi na svega nekoliko desetaka metara nad morem i u njegovoj blizini. Dugačka je samo 110 metara, ali vrlo je bogata stalaktitima, stalagmitima i stalagnatima. Moguć je posjet uvali Soline i plaži MELINE koja je bogata ljekovitim blatom koje pomaže u liječenju različitih bolesti. Povratak u hotel na ručak ili lunch-paket u Vrbniku. Preporučamo posjet VRBNIKU, gradiću poznatom po svojoj glagoljaškoj kuturnoj baštini koji se nalazi na istočnoj obali otoka Krka i smješten je na oko 50 m visokoj hridi što doslovce uranja u more. Slijedi kraća šetnja starom gradskom jezgrom: CRKVICA SV. IVANA KRSTITELJA, PLACA (Placa Vrbničkog statuta), BIBLIOTEKA VITEZIĆ (smještena na drugom katu  bivšega Kneževa dvora, a u njoj se nalaze brojne vrijedne knjige, glagolski misali i brevijari, a na katu ispod knjižnice možete pogledati tiskarski stroj jer prvi tiskar u Hrvatskoj dolazi iz Vrbnika, Blaž Baromić), DVERČIĆI (mala kamena vrata), CRKVICA MAJKE BOŽJE OD ZDRAVLJA (podignuta nakon što je Vrbnikom prohujala kolera), PARK (u kojem „sjedi“ skulptura Blaža Baromića, s pogledom na Crikvenicu,  Selce i Novi), VIDIKOVAC RIBARNICA (s kojeg se pruža prekrasan pogled na crikveničko – vinodolsku rivijeru), BAĆIN DVOR (dvor kneza Bartola Frankopana), KLANČIĆ (najuža ulica na svijetu), ULICA SMOKVEC I KUGINA KUĆA, CRKVA UZNESENJA MARIJINA, RENESANSNI ZVONIK (iz 16.stoljeća u kojem je smješten Muzej likovnog identiteta grada Vrbnika). Nastavak vožnje autobusom do JURANDVORA u kojem su benediktinci-glagoljaši na ostacima rimske vile sagradili OPATIJU SV. LUCIJE gdje se u kapeli sv. Ruzarija nalazi replika BAŠĆANSKE PLOČE - najstariji pisani i u kamenu klesani spomenik hrvatskog jezika. Nastavak putovanja do BAŠKE gdje predlažemo posjet lokalnom restoranu. Vrijeme slobodno za kupanje (ukoliko to dozvoljava vrijeme) i odmor. Prema dogovoru nastavak putovanja u pravcu Vaših domova s dolaskom kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu,
  • ulaznica i stručno vodstvo za posjet špilji Biserujka,
  • ulaznica i stručno vodstvo za posjet biblioteki Vitezić,
  • ulaznica i stručno vodstvo za posjet Jurandvoru,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: lokalnog vodiča za grad Vrbnik, ručak u Baški.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA:Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT