Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

KRK – OTOK KRŠKOG KRAJOBRAZA I ZNAČAJNE POVIJESTI

Naziv programa: KRK – OTOK KRŠKOG KRAJOBRAZA I ZNAČAJNE POVIJESTI

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Zlatni otok Krk, prekrasnog je krajobraza: s istočne strane ogoljeli gorski masiv, na zapadu prostrana i valovito bogata vegetacija, sjever siromašna visoravan, dok jugom dominiraju ogoljeli pašnjaci ograđeni pastirskim međama i tek poneki dijelovi plodne zemlje. Na ovom plemenitom otoku živjeli su i stari Iliri koji su svojim gusarenjem zadavali glavobolje Rimljanima, ali i ostavili temelje budućim krčkim naseljima. Smatra se da stara hrvatska plemićka obitelj Frankopani potječu s ovog otoka zanimljive prošlosti i starih legendi koji čekaju Vas da ih otkrijete u svakom novom susretu.

OTOK KRK – PUNAT – OTOČIĆ KOŠLJUN – JURANDVOR – BAŠKA

Polazimo ispred škole u ranim jutarnjim satima prema dogovoru. Ugodna vožnja preko Zagreba, Karlovca i živopisni Gorski kotar uz usputna zaustavljanja prema potrebi pa sve do OTOKA KRKA. Vožnja do PUNATA gdje Vas čeka brodica kojom ćete otploviti do otoka KOŠLJUNA te posjetiti FRANJEVAČKI SAMOSTAN (sagrađen u 16.st.) i CRKVU NAVJEŠTENJA MARIJINA (gdje je pokopana Katarina Frankopan, kćer Ivana VII., koja je oporučno ostavila 1000 dukata samostanu na Košljunu,  uz uvjet da bude pokopana “u zemlji svojih otaca”). U samostanu se nalazi bogata etnografska zbirka, arhiv te najstarija i najveća knjižnica s fondom od oko 30 000 bibliotetskih jedinica, od kojih je do 100 inkunabula, ali i glagoljskih rukopisa i rijetkih izdanja poput prvog izdanja latinskog prijevoda Ptolomejeva Atlasa iz Venecije 1511. godine. Nastavak vožnje autobusom do JURANDVORA u kojem su benediktinci-glagoljaši na ostacima rimske vile sagradili OPATIJU SV. LUCIJE gdje se u kapeli sv. Ruzarija nalazi replika BAŠĆANSKE PLOČE - najstariji pisani i u kamenu klesani spomenik hrvatskog jezika. Nastavak putovanja do BAŠKE gdje je ručak (predlažemo posjet lokalnom restoranu). Vrijeme slobodno za kraću šetnju gradom: ŽUPNA CRKVA SV. TROJICE (baroknog stila), CRKVA SV. IVANA KRSTITELJA (prva župna crkva iz 11.st.), ZAVIČAJNI MUZEJ BAŠKA (etnografska zbirka bašćanskog područja: bašćanska narodna nošnja, starinsko posuđe i kuhinjski pribor) ili kupanje (ukoliko to dozvoljava vrijeme) i odmor. Predlažemo razgled MRGARA, suhozidne građevine u obliku kamenih cvjetova, namijenjene povremenom sakupljanju i razvrstavanju ovaca različitih vlasnika. Slične građevine u Europi poznate su samo na još dva otoka – Velikoj Britaniji (Wales) i Islandu. Povratak preko Gorskog kotara i dolazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu,
  • izlet na otočić Košljun (uključuje prijevoz brodicom i ulaznicu za Franjevački samostan), 
  • ulaznica i stručno vodstvo za posjet Jurandvoru,
  •  turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ručak u Baški, lokalnog vodiča za razgled grada Baške, vožnja autobusom do Mrgara.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA:Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT