Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

MEĐIMURJE – U ZAGRLJAJU DVIJU RIJEKA

Naziv programa: MEĐIMURJE – U ZAGRLJAJU DVIJU RIJEKA

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Međimurje je područje na krajnjem sjeveru Hrvatske, omeđeno rijekama Murom i Dravom. Zapadni dio dotiče obronke Alpa, dok su središnji i istočni dio ravnica. Ova šarena regija obdarena je mnogim prirodnim ljepotama, bogatim kulturnim nasljeđem i brojnim suvremenim sadržajima. U samom središtu nalazi se grad Zrinskih, Čakovec, za koji se vezuje legenda o zelenom zmaju ili pozoju koji spava ispod grada i koji je toliko velik da mu je glava ispod Starog grada, a noge i rep ispod crkve Svetog Nikole u centru grada. Neki kažu i da je obrnuto, da mu je glava ispod crkve, a rep ispod Starog grada, ali na Vama je red da otkrijete kako i gdje pozoj spava u Čakovcu!

HE DONJA DUBRAVA – ČAKOVEC – SVETI MARTIN NA MURI

Polazimo iz Vašeg mjesta u ranim jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja preko PRELOGA i HE DONJE DUBRAVE (gdje je moguće zaustavljanje i razgled) do ČAKOVCA, najvećeg i turistički najposjećenijeg grada europskog uha u središtu Međimurja. Šetnja i razgled grada u pratnji stručnog turističkog vodiča: STARI GRAD (srednjovjekovni grad na čijem mjestu stoji velika tvrđava opasana opkopima i zidinama koje je podignuo Nikola Zrinski u 17. stoljeću), STARI DVOR ZRINSKIH (niz jednokatnih zgrada), NOVI DVOR (reprezentativna barokna dvokatna palača), MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC, CRKVA SV. NIKOLE I FRANJEVAČKI SAMOSTAN, FRANJEVAČKI TRG – ULICA REPUBLIKE – ULICA KRALJA TOMISLAVA (kasnobarokne i klasicističke kuće  Gradišaj i Strahija, niz lijepih jednokatnica i prizemnica u historicističkom stilu poput Visoke učiteljske škole, nove vijećnice iz 1900. godine, zelene zgrade Prve hrvatske štedionice koja danas služi kao sjedište gradske uprave), TRGOVAČKI KASINO (u stilu mađarske secesije, zgrada je služila kao društveno okupljalište bogatog građanstva, a u njoj su se izvorno nalazile prostorije za kartanje, društvene igre, čitaonica i plesni salon), ZGRADA FEŠTETIĆ (historicistička zgrada građena u neoromaničkom stilu, koja je bila dijelom velikog pogona tvornice šećera, a danas je dio čakovečke bolnice), SPOMENIK NIKOLI ZRINSKOM, KIP SV. JERONIMA. Kraće slobodno vrijeme (moguć ručak) i odlazak prema toplicama SVETI MARTIN NA MURI.

Toplice Sveti Martin smještene su u prekrasnoj kotlini Međimurske županije nedaleko od mjesta Sveti Martin na Muri, najsjevernije općine Republike Hrvatske, na obroncima slikovitih međimurskih vinograda. Okružene vinorodnim brežuljcima i pitomim šumama, prava su oaza za Vaš odmor i rekreaciju. Predviđeno je vrijeme za kupanje i uživanje na bazenima. Povratak prema želji grupe. Dolazak u mjesto polaska u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu,  
  • ulaznica i stručno vodstvo za Muzej Međimurja Čakovec,
  • ulaznica za kupanje u toplicama Sveti Martin,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: najavu za posjet i stručno vodstvo za HE Donja Dubrava, lokalnog vodiča za grad Čakovec, ručak u lokalnom restoranu u Čakovcu.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT