Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

RIJEKA I OPATIJA - KRALJICE SJEVERNOG JADRANA

Naziv programa: RIJEKA I OPATIJA - KRALJICE SJEVERNOG JADRANA

Broj dana: 1

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Multikulturalna Rijeka ili Fiume, grad je bogate prošlosti, jedna od najvažnijih europskih luka i vrlo razvijeno industrijsko središte. Idealna je turistička destinacija zbog odličnog geografskog položaja i izvrsne prometne povezanosti s ostatkom svijeta. Rijeka je grad torpeda i brodova, morčića i tvornice čokolade, Karoline Riječke i Janka Polića Kamova, ali i jednog od najstarijih groblja kućnih ljubimaca, uz ono u Parizu i Londonu. S druge strane Opatija je elegantno turističko mjesto nanizano s prekrasnim vilama, romantičnim parkovima i aristokratskim ljetnikovcima koji nas zovu u šetnju i ponovni povratak.

RIJEKA – TRSAT/ASTRONOMSKI CENTAR – OPATIJA

Polazimo autobusom u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja kroz živopisni Gorski kotar uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Moguće zaustavljanje u Fužinama uz posjet spilji Vrelo ili  "Postojni u malom" (starosti oko 4 milijuna, dužine od 300 metara, izuzetne ljepote i bogatstva špiljskih ukrasa).

Dolazimo u RIJEKU gdje slijedi kraća šetnja i razgled grada: KORZO, GRADSKI TORANJ, PALAČA WOHINZ, PALAČA VUKOVIČ, PALAC KOMUNA (stara gradska vijećnica), KATEDRALA SVETOG VIDA, CRKVA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE I KOSI TORANJ, GRADSKI BEDEMI, RIMSKI MOZAICI, STARA VRATA (kasnoantički zid i ulaz u Stari grad), MUNICIPIJ I CRKVA SV. JERONIMA, RIVA, PALAČA ADRIA (danas zgrada Jadrolinije), PALAČA PLOECH, KAPUCINSKA CRKVA GOSPE LURDSKE, GUVERNEROVA PALAČA (današnji Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja koji sadrži pomorski, kulturno-povijesni, etnografski i arheološki odjel ), MUZEJ GRADA RIJEKE, DRŽAVNI ARHIV RIJEKA (bivša vila nadvojvode Josipa), DELTA (poluotok između toka Rječine i Mrtvog kanala), HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL. ZAJCA, PALAČA MODELLO (današnja Gradska knjižnica Rijeka), VELIKATRŽNICA (sklop zgrada od dva paviljon i  Komunalne ribarnice), TURSKA KUĆA (izgrađena u neomaurskom stilu). Predlažemo ručak u Rijeci ili na Trsatu.

Predlažemo posjet TRSATU s razgledom najstarijeg marijanskog svetišta (SVETIŠTE MAJKE BOŽJE TRSATSKE – ZAVJETNA KAPELICA – RIZNICA – KALVARIJA) i lagani uspon na TRSATSKI KAŠTEL (Frankopanski kaštel) ili razgled ASTRONOMSKOG CENTRA u kojem se nalazi moderni digitalni planetarij.

Nastavak vožnje do OPATIJE. Šetnja Opatijom i središnjim opatijskim parkom, jednim od naljepših parkova u Hrvatskoj koji se ubraja u hortikulturne spomenike: VILLA ANGIOLINA s romantičnim parkom (današnji HRVATSKI MUZEJ TURIZMA kojemu je moguć posjet), VILLA AMALIA, najstariji hrvatski hotel KVARNER, šetnica LUNGOMARE i skulptura DJEVOJKA S GALEBOM (godine 1891. grof Arthur Kesselstadt tragično je izgubio život u proljetnoj oluji u moru ispred Opatije pa je grofova obitelj postavila na stijenu uz more skulpturu “Madonna del Mare” da bdije nad njegovom dušom, ali vrijeme je ostavilo trag na skulpturi i oštetilo je, pa se 1956. zamijenila s novom skulpturom “Djevojka s galebom” ili „Opatijska nimfa“). Slobodno vrijeme za odmor i šetnju. Povratak preko Rijeke, Karlovca uz panoramski razgled stare gradske jezgre. Dolazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • sve razglede prema programu, 
  • ulaznica i stručno vodstvo za Muzej grada Rijeke,
  • ulaznica i stručno vodstvo za Povijesno-pomorski muzej,
  • ulaznica i stručno vodstvo za Muzej hrvatskog turizma,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznica i stručno vodstvo za spilju Vrelo, lokalnog vodiča za grad Rijeku, ručak u Rijeci ili Trsatu, ulaznica i stručno vodstvo za Astronomski centar u Rijeci, lokalnog vodiča za grad Opatiju.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

 

 

POŠALJITE UPIT